Селска туршия в бидон

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
563
4
04/12/2016
"Един бидон да имаме, догоре ще го напълним с тази вкусна селска туршия "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо348 816
  • Преглеждания за месеца23139
  • Преглеждания за седмицата171
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на бидона се насипва солта и се намокря хубаво с оцет. Първо се слагат морковите, ако са дребни не се режат, а ако са едри се делят на две. Карфиолът се дели на големи розички и се добавя към морковите в бидона.

Следват доматите и накрая се слагат корнишоните. Докато се подреждат зеленчуците се слага и едра нарязана целина. През слой се слага и по една глава чесън разрязана през половината.

Краставичките стават първи, заради това се слагат последни. Ако преобладават морковите се добавя 200 г сол допълнително.

Накрая от лозови пръчки се плете венец и заедно с камък се затискат зеленчуците. Така престояват 20 часа и чак на другият ден се залива с вода и се затваря с капак.

Претака се по желание на 1- 2 дни. Готова е след около 14 дни.

Безопасна отварачка за консерви-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Безопасна отварачка за консерви
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

Елегантна, красива и най-вече безопасна отварачка за консерви. Има въртящо се приспособление за отваряне и удобна дръжка за захващане.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар