Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Бърза туршия в бидон

Бърза туршия в бидон

Бърза туршия в бидон
Снимка: Потребител#320217
1 / 2
02/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Не се вари и не се стерилизира тази лесна туршия Може да се консумира още на следващия ден."

Необходими Продукти

  • карфиол - 4 кг
  • моркови - 3 кг
  • зелени домати - 3 кг
  • камби - 1 кг
  • За марината
  • вода - 15 ч.ч.
  • оцет - 6 ч.ч.
  • захар - 2 (или 2.5) ч.ч.
  • сол - 1.5 ч.ч.
  • натриев бензоат - 1 с.л. (за бързо пресичане)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се и се нарязват зеленчуците за нашата домашна туршия.

В голям съд (кофа) се смесват водата, солта, захарта, оцетът и натриевият бензоат.

Бензоатът се разтваря по-бавно, може да останат дребни топченца.

Необходим е съд (бидон) 20 - или 25 литра.

Заливат се зеленчуците. Не се вари и не се стерилизира.

Може да се консумира още на следващия ден бързата туршия в бидон.

На хладно място издържа повече от месец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къдее рецептата
21.11.2023 06:32
Анелина Стамова
Анелина Стамова
Саламурата трябва да покрива зелечуците
20.02.2023 22:19
1
1
Анонимен
Анонимен
Трябва ли да се покрият зеленчуците,защото с посочените пропорции,саламурата стига само до половината на бидончето?Благодаря предварително.
09.10.2022 12:23
6
1