Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Солена туршия в бидон

Солена туршия в бидон

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Солена туршия в бидон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Най-вкусните туршии се правят в бидон, като задължително се консумират в приятна компания!"

Необходими Продукти

  • карфиол
  • моркови
  • целина - глави
  • зелени домати
  • зеле
  • корнишони
  • сол - 30 - 40 г на 1 кг зеленчук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете зеленчуци в количества по ваш вкус.

Почистете ги и по желание ги нарежете едро.

Подредете ги в бидона и добавете по 30-40 г сол на 1 кг зеленчук.

Долейте вода догоре на бидона и затворете.

След около 3-4 дена туршията започва да се претаква с маркуч.

Първите няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - солената туршия в бидон се претаква на няколко дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
510
46
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анита
Анита
много е хубава трушията
30.10.2014 18:30
12
rumenfire
rumenfire
Супер стана !!!
Гърците се научиха да я хапват :)
22.12.2013 18:46
16
2
Малина
Малина
Благодаря за лесната рецепта
11.10.2013 18:59
10
1
Оня с коня
Оня с коня
Чуждоземен си ти,драги неграмотнико!
11.10.2013 17:24
3
27
трационалист
трационалист
това е истинската стара селска туршия, без оцет и захар и чуждоземски подправки, естествено не дразни храносмилателната система.
05.11.2012 13:42
29
1