Начин на приготвяне
Измиваме зеленчуците. Чушките се почистват от семената и нарязват на лентички, морковите се обелват и настъргват на едро ренде в тава.
Почистваме зелката от горните листа и от кочана. Нарязва се на тънки лентички и смесваме с останалите зеленчуци. Последно се добавят нарязани листа и стебла от целина и магданоз.
Разбърква се с ръце, поръсени с малко сол, за да омекне зелето. Кипваме водата със солта, добавя се оцетът и снемаме от котлона. На дъното всеки буркан се поставя по 1 аспирин и 4-5 зърна черен пипер.
Пълним с размесените зеленчуци и заливаме с леко охладената марината. Може между зеленчука да се постави клонче целина.
Затваряме с капачка и за два-три дни се обръщат. Когато се сервира туршията, поръсете с малко олио и е готово за масата.
Коментари