Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Шарена селска туршия

Шарена селска туршия

Шарена селска туршия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
08/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Най-добрата туршийка за зимата"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • чушки - 3 бр. червени
  • целина
  • магданоз
  • черен пипер - зърна
  • марината
  • вода - 1. 5 л
  • сол - 3 с.л.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • аспирин - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленчуците. Чушките се почистват от семената и нарязват на лентички, морковите се обелват и настъргват на едро ренде в тава.

Почистваме зелката от горните листа и от кочана. Нарязва се на тънки лентички и смесваме с останалите зеленчуци. Последно се добавят нарязани листа и стебла от целина и магданоз.

Разбърква се с ръце, поръсени с малко сол, за да омекне зелето. Кипваме водата със солта, добавя се оцетът и снемаме от котлона. На дъното всеки буркан се поставя по 1 аспирин и 4-5 зърна черен пипер.

Пълним с размесените зеленчуци и заливаме с леко охладената марината. Може между зеленчука да се постави клонче целина.

Затваряме с капачка и за два-три дни се обръщат. Когато се сервира туршията, поръсете с малко олио и е готово за масата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
много ми допада, защото ми се ядеше такава обикновена туршия без карфиол, омръзна ми от него
18.11.2019 21:50
1