Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба с кашкавал и горчица

Риба с кашкавал и горчица

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Риба с кашкавал и горчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • рибно филе - 4 бр. по избор
  • копър - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • соев сос - 50 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1 к.л. за риба
  • кашкавал - 200 г настърган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета натривате с копъра и подправката за риба и оставяте така за един час в хладилника.

Изваждате ги, намазвате ги с горчица и ги поставяте в тава за печене. Поливате с виното, соевия сос и още малко горчица.

Слагате да се пекат на умерена фурна за около 30 минути, като може да ги обърнете внимателно 1 или няколко пъти през това време.

Пет-шест минути преди да извадите рибните филета от фурната ги поръсете с настърган кашкавал. Когато и той се изпече ястието е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: