Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Медени бисквитки за елхата

Медени бисквитки за елхата

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Медени бисквитки за елхата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
"Украшенията за елхата никога не са били толкова апетитни"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мед - 1 к.ч.
  • захар - 1 голяма ч.ч. (кафява или бяла)
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • оцет - няколко капки, за да угасим содата
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л. (предварително счукан)
  • джинджифил - 1 ч.л. пресен (предварително настърган на ситно)
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. (предварително настъргано)
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - около 1 килограм
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се медът, содата, оцетът. На тънка струйка се добавя олиото и се бърка, докато сместа стане хомогенна. Прибавят се ароматните подправки и леко започваме да прибавяме брашното. Първоначално бъркаме с дървена или силиконова лъжица, след което замесваме средно твърдо тесто.

Разделяме на две или три топки и оставяме на студено да почине около половин час.

Върху набрашнена повърхност разточваме кора с дебелина 0.5 мм, изрязват се формички по желание и се подреждат в тавата върху хартия за печене.

Бисквитките стават много на брой и на тези, които определите да са за елхата, с помощта на сламка направете дупчици, за да могат да се окачат.

Пекат се в предварително затоплена фурна на 190 градуса за около 15 минути. Не трябва да се препичат, защото стават много ронливи.

Ако искате, можете да им направите глазура.

Бисквитките са трайни и колкото повече престоят, толкова по-хубави стават!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: