Медени тарали

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1001k138552
Медени тарали
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
02/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
25
"Различни медени сладки за вашия празник"

Необходими Продукти

  • мед - 5 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 щипка
  • канела - 1 ч.л.
  • сух джинджифил - 1 ч.л.
  • бяло брашно - 2 ч.ч.
  • бадемово брашно - 2 ч.ч.
  • шоколадови пръчици - и захарни за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и меда се разбъркват добре с телена бъркалка.

Добавя се олиото при непрекъснато бъркане. Двата вида брашно се смесват със сухите подправки.

Пресяват се и се добавят към яйчената смес до получаване на меко тесто.

Правят се гевречета, пекат се за 10 минути в предварително загрята фурна.

Готовите празнични тарали се украсяват с шоколадови и захарни пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: