Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавяте киселото мляко с разбит в него бакпулвер, олиото, царевичното брашно и добре разбъркайте.
Сиренето натрошете в друга купа. Корите се срязват през средата на две равни части. Вземат се два листа, първият се намазва с четка от яйчената смес, върху него се поставя вторият лист, леко се намазва, да не стане кашав, върху него - трети лист.
С кухненска ножица се нарязват на три триъгълника. В основата се поставя натрошено сирене и се завива на пура.
Нареждат се в тава, леко намаслена с мазнина. Отгоре се намазва леко с четка с малко от останалата яйчена смес и поръсваме сусам и маково семе. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто.
Чудесна закуска за почивните дни.
Рецептата е на Красимира Янева!