Начин на приготвяне
Яйцето се разбива със захарта и към тях се добавят мазнината и киселото мляко. След като се разбърка добре, към получената смес се слагат ванилията и бакпулверът и започва да се добавя малко по малко брашното, докато се получи меко и лепнещо тесто.
Дъното на тавичка с диаметър 25- 26 см се намазнява и набрашнява и 2/4 от тестото се изсипва вътре и се заравнява, така че да се получи блат. Останалата 1/4 от тестото се замесва с още няколко лъжици брашно, за да стане по-твърдо и се пъха увито във фолио в камерата за 15-тина минути, за да стегне.
През това време тестото в тавичката се намазва със сладко или мармалад на хубав плътен слой и накрая върху него с помощта на ренде се настъргва стегналото в камерата останало тесто.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40- 50 минути или докато клечката започне да излиза суха.
Когато линздерът изстине, се вади от тавата. Когато е напълно изстинал, може да се поръси с пудра захар, но не е задължително.
Колкото по- дълго престоява, толкова по- вкусен става, стига да има кой да го чака :)!