Линдзер

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733681694331
Линдзер
Снимка: Потребител#165452
1 / 4
11/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Колкото по- дълго престоява, толкова по- вкусен става, стига да има кой да го чака"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1/ 2 ч.ч.
  • олио - 1/ 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • сладко - 1 буркан или мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със захарта и към тях се добавят мазнината и киселото мляко. След като се разбърка добре, към получената смес се слагат ванилията и бакпулверът и започва да се добавя малко по малко брашното, докато се получи меко и лепнещо тесто.

Дъното на тавичка с диаметър 25- 26 см се намазнява и набрашнява и 2/4 от тестото се изсипва вътре и се заравнява, така че да се получи блат. Останалата 1/4 от тестото се замесва с още няколко лъжици брашно, за да стане по-твърдо и се пъха увито във фолио в камерата за 15-тина минути, за да стегне.

През това време тестото в тавичката се намазва със сладко или мармалад на хубав плътен слой и накрая върху него с помощта на ренде се настъргва стегналото в камерата останало тесто.

Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40- 50 минути или докато клечката започне да излиза суха.

Когато линздерът изстине, се вади от тавата. Когато е напълно изстинал, може да се поръси с пудра захар, но не е задължително.

Колкото по- дълго престоява, толкова по- вкусен става, стига да има кой да го чака :)!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: