Начин на приготвяне
Тиквата се почиства от корите и семките и се настъргва на средно едро ренде. Добавят се нарязаните орехи и канелата, разбърква се и се оставя на страна плънката.
В купа се разбиват яйцата и захарта с миксер до побеляване.
Към яйчената смес се прибавя олиото и предварителното пресятото брашно, смесено с бакпулвера и сода.
След като се смесят всички продукти и тестото стане еднородна и хомогенна смес, се подготвя тавичката, като предварително се застила с хартия за печене.
Изсипва се малко повече от половината от сместа в тавичката и върху нея се разпределя плънката равномерно, а върху нея отново от сместа върху плънката.
Пече се на 175-180 градуса за около 30 минути.
Пробвате с дървена клечка или шиш дали е изпечен тиквеният сладкиш.
Сочният сладкиш с тиква и орехи е готов.