Сиромашка баница

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Сиромашка баница1 / 3
27/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"С такава баница ни гощаваше баба на времето, затова завинаги сме влюбени във вкуса ѝ"

Необходими Продукти

  • сух хляб - половин хляб
  • сирене - 250 г
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кашкавал - 50 г за настъргване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на кубчета.

В намазнена тавичка редете пласт хлебни кубчета, пласт натрошено сирене - до изчерпване на количествата.

Хлебната смес се залива със смес от разбитите с олиото яйца, разбъркани с киселото мляко (и предварително угасената в него сода за хляб).

Изпечете баницата от хляб в предварително загрята фурна. Малко преди да е готова, извадете и поръсете с настъргания кашкавал.

Допечете до зачервяване.

Сиромашката баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Направих тази баница за закуска в малко по-диетичен вариант с пълнозърнест хляб. Освен сирене сложих и извара, а вместо настърган кашкавал поръсих с микс от семена. Получи се чудесна закуска.
08.06.2023 20:53