Начин на приготвяне
Най-напред на бавен огън затопляме прясното мляко, в което прибавяме начупения на парченца шоколад, за да се разтопи. Отстраняваме от котлона и добавяме маслото. Оставяме настрана шоколадовата смес да поизстине.
В дълбок съд разбиваме яйцата и захарта с миксер добре. На тънка струйка внимателно се прибавя разтопеният шоколад, ванилията и Бейлис-а.
Постепенно добавяме брашното с бакпулвера към кейковата смес. Трябва да се получи микстура с нормална гъстота за кейк.
Изсипваме в намаслена и набрашнена форма и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печем до готовност.
След като изстине се изважда от формата и се поръсва с пудра захар. Може да му направите и глазура, ако желаете.
Коментари