Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите на дребни трохи и омесваме с размекнатото масло. Разстиламе полученото тесто на дъното на тавичка и слагаме във фризер за 15-20 минути да стегне. Оставяме желатинa да се накисне в студената вода.
През това време разбиваме сметаната, добавяме крема сиренето и бейлисa. В касерола начупваме шоколада на малки парчета, добавяме останалата сметана и слагаме на умерен котлон да се разтопи (без да завира) при постоянно бъркане, след което прибавяме към крема.
Вече накиснатия желатин разтопяваме на водна баня и прибавяме към крема. Разбъркваме всичко до хомогенна смес.
След като е готово, вадим блата от фризера, изсипваме крема, разпределяме равномерно и прибираме отново във фризера да стяга. За да направим глазурата, по вече познатия начин начупваме шоколада, добавяме сметаната и слагаме на котлона да се разтапя.
Когато е готово, вадим чийзкейка от фризера и го заливаме равномерно с глазурата. Оставяме в хладилник. По същия начин като глазурата приготвяме шоколадовия сос.
Когато е готов го наливаме в пош (аз използвам найлонов плик, с отрязано връхче). Изсипваме малините в средата на чийзкейка и отгоре поръсваме със соса. Декорираме с листата от мента. Готово!