Начин на приготвяне
Разтопете натрошения шоколад заедно с маслото и топлото силно кафе в съд на водна баня. Щом свалите от котлона, разбъркайте със захарта. Бъркайте, докато тя се разтопи и сместа се охлади.
След това започнете да добавяте едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване с миксер. Добавете на порции пресятото брашно заедно с какаото, содата, бакпулвера и солта и между тях добавяйте и по лъжица кисело мляко.
Сипете сместа в намазнена и набрашнена форма и сложете да се пече за около 1 час в предварително загряна на 160 градуса фурна. Изпечения шоколадов кейк оставете да изстине и го извадете от формата. Залива се с шоколадовата глазура.
За глазурата сложете сметаната и маслото да се загреят и разбъркайте с натрошения шоколад. По желание може да добавите малко захар. Така приготвената шоколадова глазура залейте върху охладения шоколадов кейк. Поднесете парче от него, гарнирано с плодове.
Коментари