Шоколадов кейк

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Шоколадов кейк1 / 2
15/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8-10 парчета
"Кой каза вълшебните думички Шоколадов кейк"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г натурален
  • масло - 200 г
  • кафе - 100 мл силно
  • захар - 200 г
  • брашно - 280 г
  • какао - 100 г натурално
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 3 броя
  • сода - 1 ч.л. за хляб
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка, голяма
  • За глазурата
  • шоколад - 150 г
  • сметана - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете натрошения шоколад заедно с маслото и топлото силно кафе в съд на водна баня. Щом свалите от котлона, разбъркайте със захарта. Бъркайте, докато тя се разтопи и сместа се охлади.

След това започнете да добавяте едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване с миксер. Добавете на порции пресятото брашно заедно с какаото, содата, бакпулвера и солта и между тях добавяйте и по лъжица кисело мляко.

Сипете сместа в намазнена и набрашнена форма и сложете да се пече за около 1 час в предварително загряна на 160 градуса фурна. Изпечения шоколадов кейк оставете да изстине и го извадете от формата. Залива се с шоколадовата глазура.

За глазурата сложете сметаната и маслото да се загреят и разбъркайте с натрошения шоколад. По желание може да добавите малко захар. Така приготвената шоколадова глазура залейте върху охладения шоколадов кейк. Поднесете парче от него, гарнирано с плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elka Hristova
Elka Hristova
Перфектен десерт пробвах рецептата
04.07.2017 20:24
Диана
Диана
Страхотно изглежда
04.02.2014 17:58