Начин на приготвяне
Спагетите се сваряват в подсолена вода с малко мазнина, но да останат леко сурови. Като се сварят се отцеждат от водата и се оставят настрана.
В тиган се запържва в малко мазнина най-напред счукания чесън, добавят се настърганите домати и отново се запържват за кратко.
В купичка се разбива 1 яйце, добавя се настъргания кашкавал, индийското орехче, люта чушка и сол на вкус.
След като чесъна и доматения сос се запържат, отцедените спагети се изсипват в дълбока тенджера, респ. тиган. След това се изсипват запържения чесън, с доматения сос и най-накрая настъргания кашкавал с яйцето. Всичко се смесва много добре и се запържва за кратко на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, за да не загори.
Добър апетит!
По желание може да се добяват и др. подходящи подправки, като джинджифил например.
Коментари