Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Коледни капучинови звезди-бисквитки

Коледни капучинови звезди-бисквитки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Коледни капучинови звезди-бисквитки
Снимка: marcheva14
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
40
"Всеки знае да яде вкусни сладки, но не е ли време вече да се научите да ги приготвяте? Урок номер 1 - Как да приготвим коледни сладки за ценители"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • пудра захар - 125 г
  • яйца - 1 бр. L
  • сол - щипка
  • масло - 200 г, стайна температура
  • кафе - 2 пакетчета по 18 г едното, капучино на прах
  • шоколад - 100 г черен настърган на ренде
  • марципан - 200 г
  • Глазура
  • белтъци - леко разбит/разпенен с вилица белтък
  • пудра захар - 200 г
  • капки - около 3 капки лимонов сок
  • Украса
  • бял шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.

Плоски тави покрити с хартия за печене.

Формичка за изрязване - звезда.

Работи се с миксер.

В купата на миксера се смесват брашното, захарта, солта, кафето - капучино на прах и настърган шоколад. Добавя се мекото масло и яйцето. Разбива се на средна скорост за около 3 мин и хубаво смесване на продуктите. Трябва да се получи гладко тесто, което се увива във фолио и се поставя в хладилник за около 2 часа.

След като се е охладило достатъчно тестото, се поставя на леко набрашнен плот, дели се на две части, едната се прибира обратно в хладилник, а другата се разточва с точилка на кръг/правоъгълник с дебелина около 3 мм. С леко набрашнена формичка се изрязват бисквитите - звездички.

След свършване на тестото се обират остатъците и се прибавят към другата половина от хладилника, която също се разточва и се изрязват фигури. Бисквитките се поставят върху хартия за печене в тавата.

Пече се на 170 градуса за около 10-12 мин. Охлаждат се напълно.

Марципанът със стайна температура се разточва с точилка и със същата формичка се изрязват звездички. Да не е по-тънък от 5 мм, може и да е малко по-дебел.

Основата на всяка бисквитка се намазва с глазура от пудра захар, белтък и лим. сок - трябва да е гъста , залепя се звездичка от марципан и се похлупва с другата бисквитка. Леко се притискат бисквитките.

С помощта на тънък шприц се шприцова бял шоколад. Оставя се да засъхне за около 1 час на стайна температура.

Коледните капучинови звезди-бисквитки са готови.

Източник: Кулинарен блог: Кулинарно приключение - Габи

Забележка: Бадемов марципан се продава в магазините. На кубче е. Ще го снимам, дано не се приеме като реклама, но този, който ползвам, е много добър и го препоръчвам.

На мен ми трябваше малко повече от 200 г марципан - около 300 г. Тъй като го държах дълго на стайна температура, той добре беше омекнал и затова не се наложи да поставям глазура за залепване между бисквитката и него, както е по рецепта. Леко притиснах бисквитката от всички страни, за да се покаже плънката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
40
30
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#186440
Потребител#186440
Още да добавя-слепвам ги със сладко или бял шоколад и ги украсявам с него!
21.02.2018 09:42
Потребител#186440
Потребител#186440
Разкошни са!Всяка Коледа ги правя задължително!Само че, слагам 3 пакетчета капучино.
21.02.2018 09:34