Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни падащи звезди

Коледни падащи звезди

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Коледни падащи звезди
Снимка: Ваня Благоева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2 подноса
"Когато видите падаща коледна звезда, не си намисляйте желание, а си подложете чинията"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • масло - 125 г
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • карамфил - малко
  • канела - малко
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме за средно меко тесто
  • за украсата
  • течен шоколад
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа добавяме захарта, добавяме маслото, нарязано на филии, и яйцата. Разбъркваме много хубаво, след което добавяме меда, ванилията, карамфила и канелата. Разбъркваме хубаво.

В малко брашно добавяме бакпулвера, разбъркваме хубаво и добавяме към сместа, след което добавяме още брашно. Замесваме средно меко тесто, което оставяме да почине за около 20-30 минути.

След което, го делим на две топки и разточваме с помощта на брашно. С формичка падаща звезда изрязваме фигурки и ги редим в намаслена тава.

Стават около 5-6 тавички - според зависи от големината им. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 5-10 минути на тава.

Щом са готови всички, ги намазваме с предварително размекнатия на водна баня течен шоколад и нареждаме в подноси или големи чинии, поръсваме ги със захарните пръчици и ги оставяме да престоят да се стегне шоколадът. Хубаво е да са на хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: