Начин на приготвяне
Нарежете мандарините на тънки кръгчета, наредете ги на салфетка, а отгоре покрийте с друга, за да се обере влагата от плода.
В купа разбийте омекналото на стайна температура краве масло със захарта до получаване на пухкав крем.
Добавете яйцето и продължете да разбивате още 5-6 мин, докато яйцето се хомогенизира добре в масления крем.
Пресейте брашното с канелата, ванилията и щипка сол. На малки порции го прибавете към маслената смес.
Добавете смлените бадеми и ароматизирайте с настърганата кора на един портокал. Омесете меко тесто за вашите коледни сладки.
Разделете го на две еднакви части. Всяка направете на дълъг цилиндър. Диаметърът на цилиндрите да бъде колкото кръгче мандарина. Сложете цилиндрите в дълга чиния и приберете в хладилник за един час.
Колкото са по-студени, толкова по-лесно ще ги нарежете. От охладените цилиндри нарежете кръгчета с ширина около половин сантиметър.
Върху всяко кръгче сложете по кръгче мандарина. Притиснете леко сладките.
Подредете бисквитките в голяма тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна за около 15 мин.
Готовите коледни бисквитки с мандарини охладете на решетка.
Да ви е сладко!