Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със сирене с млечно-яйчна заливка

Пиле със сирене с млечно-яйчна заливка

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пиле със сирене с млечно-яйчна заливка1 / 2
21/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • топено сирене - 300 г
  • сирене - 300 г
  • печурки - 300 г
  • чубрица
  • черен пипер
  • кашкавал
  • сол
  • бульон - зеленчуков
  • За заливка
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето режете на парчета и сварявате в подсолена вода. Изваждате го и след като се охлади малко обезкостявате и парченцата пилешко редите в йенска тава.

Покрай него наредете нарязаните гъби, натрошеното сирене и топеното сирене също нарязано на парчета.

Поръсвате отгоре с подправки на вкус. Прясното мляко разбивате с яйцата, брашното и 50 мл зеленчуков бульон.

Пече се във фурната на 200 градуса като трябва да го наблюдавате и когато яйчната смес стегне да извадите тавата и да поръсите с настърган кашкавал.

Връщате още 3-4 минути докато и кашкавалът добие приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: