Начин на приготвяне
Разрязваме на две патладжана. Издълбаваме го, а сърцевината ще използваме за част от плънката. Докато приготвяме плънката поръсваме сол върху издълбания патладжан и оставяме настрана.
Нарязваме зеленчуците за плънката, като почистваме чушката от семките и нарязваме на не много едри кубчета. Сърцевината също нарязваме, както и доматите.
Започваме да задушаваме зеленчуците, като изсипваме олио в тиган и първо поставяме лука заедно с чесъна. Поставяме чушките и оставяме да се задушават. След като са се задушили самите зеленчуци изсипваме бяло вино и оставяме така, за да може самото готвене да се загаси.
Когато се изпари виното прибавяме и патладжана и оставяме така за още няколко минути. Последно прибавяме и доматите.
С готовата плънка пълним патладжана и напрошаваме сиренето отгоре, като добавяме и малко водичка в тавата.
Поставяме във фурната на 180 градуса и запичаме за около 40-45 минути. Когато са готови ги поливаме със заливката, а нея приготвяме по следния начин.
В съд счукваме двете яйца и разбъркваме добре. Към тях прибавяме и прясното мляко , както солта и черния пипер. Разбъркваме добре и заливаме патладжана и останалата част изсипваме в тавата.
Поставяме във фурната и печем за около 15 минути на същата температура.
При сервиране в чинията поставяме по половин патладжан и част от заливката. Отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз.