Начин на приготвяне
Тортата е изключително лесна за приготвяне. Най-напред разбъркваме с миксер посочените продукти за блата.
В малка форма с подвижно дъно застиламе хартия за печене и изсипваме сместа.
Не се притеснявайте, че е видимо редичка - в нея има грис, който при печенето набъбва. Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност. В дълбок съд слагаме всички продукти посочени за кремчето - без цеденото мляко.
Разбиваме с пасатор до получаване на гъстичка хомогенна смес. Опитайте и ако не ви харесва за сладост прибавете още мед. Отделяме 2 суп. лъж за декорацията настрана. Към всичко това добавяме цеденото мляко и разбиваме с миксера. Направихме кремчето.
Поставяме изстиналото блатче в тортена чиния и намазваме с крема. Декорирала съм със стафиди и розичка от сушени дюли. Оставяме да стегне за няколко часа в хладилника.
Коментари