Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тортичка без захар и бяло брашно

Тортичка без захар и бяло брашно

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Тортичка без захар и бяло брашно
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Торта за всички дами, които са на диета, но обожават сладичкото"

Необходими Продукти

  • За блатчето
  • яйца - 1 бр. + 2 бр. белтък
  • овесени трици - 3 с.л.
  • оризов грис - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • петмез от рожков - 2 с.л.
  • бакпулвер - на върха на ножа
  • За кремчето
  • банани - 1 бр.
  • райска ябълкка - 2 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • фурми - 10 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • петмез от рожков - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • цедено кисело мляко - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортата е изключително лесна за приготвяне. Най-напред разбъркваме с миксер посочените продукти за блата.

В малка форма с подвижно дъно застиламе хартия за печене и изсипваме сместа.

Не се притеснявайте, че е видимо редичка - в нея има грис, който при печенето набъбва. Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност. В дълбок съд слагаме всички продукти посочени за кремчето - без цеденото мляко.

Разбиваме с пасатор до получаване на гъстичка хомогенна смес. Опитайте и ако не ви харесва за сладост прибавете още мед. Отделяме 2 суп. лъж за декорацията настрана. Към всичко това добавяме цеденото мляко и разбиваме с миксера. Направихме кремчето.

Поставяме изстиналото блатче в тортена чиния и намазваме с крема. Декорирала съм със стафиди и розичка от сушени дюли. Оставяме да стегне за няколко часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Ако успеете да се сдържите и да я оставите да отлежи 24 часа, става разкошно вкусна!
22.12.2016 15:30