Начин на приготвяне
Омесва се каймата с нарязан ситно лук, чубрица, яйце, галета, газирана вода и соев сос. Разбърква се добре и се отделя топче кайма за отгоре.
Огнеопорна купа се покрива с алуминиево фолио, така че краищата да излизат навън. Голямата топка кайма се оформя като гнездо.
Сваряват се спагетите и нарязан на кръгчета морков. Отцеждат се добре и пълним гнездото със спагети. Отделената кайма се оформя на капаче и отвора отгоре се затваря. Завива се с фолиото и печем в загрята фурна 180 градуса за 50 минути.
Приготвя се доматен сос от продуктите и готвим докато се сгъсти. Изважда се кюфтето, обръща се в чиния, заливаме с доматен сос и поръсваме с настърган кашкавал.
Украсяваме с кръгчета кисели краставички и сервираме.