Начин на приготвяне
Измийте и разрежете на две райските ябълки за десерта. С помощта на лъжичка издълбайте меката част. Поставете в блендер.
Към тях прибавете и обелените мандарини /няколко парченца заделете за украса/.
В половината от прясното мляко прибавете желатина, разбъркайте да се сгъсти. След това на водна баня го оставете да се втечни, без да завира и го прибавете към плодовете в блендера.
Налейте и останалото прясно мляко. Прибавете какаото. Подсладете с меда. Блендирайте до хомогенна смес.
Разпределете получения шоколадов крем в купички или чаши охладете за поне 2 часа.
Сервирайте здравословния десерт с резен мандарина, като я разрежете от тясната страна към широката, така че да образува пеперуда.
Този шоколадов крем с райски ябълки и мандарини е много вкусен и свеж.