Баница с късмети на рози

30/12/2016
"Какъвто и късмет да ви се падне от Новогодишната баница, важното е да хапнете от нея, а останалото - както дойде "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 666
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко, разбъркано с щипка бакпулвер и олиото. Сиренето се натрошава в чиния, корите се разстилат на плота.

Взема се една кора, поръсваме с малко натрошено сирене и набираме с ръце като хармоника, а после се навива на охлювче. Така се оформят всички кори и нареждаме в намаслена тава едно до друго.

С лъжица се залива всяко парче, останалото сирене се разпределя отгоре и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 200 градуса до златисто около 20 минути. Изважда се и покриваме с кърпа.

Приготвят се малки клонки дрян, около всяко клонче се навива написано късметче и забождаме на баницата. Поднасяме на трапезата, завъртаме три пъти тавата и всеки си тегли късмета с охлювчето от баницата.

Щастлива Нова година, много здраве и късмет!

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар