Кекс с орехи

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Кекс с орехи
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Трябва да приемат някакъв закон, който да позволява кекс да се яде дори и по време на диета"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • канела - 1 с.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Яйчната смес се разбива, докато побелее. След това се прибавят олиото и киселото мляко.

Отново се разбива с миксера. След като стане еднородна смес, се прибавят ванилията, содата и канелата. Отново се разбърква хубаво.

Към сместа се прибавят и смлените орехи. Отново се разбърква с миксер.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. След това постепенно се прибавя брашното с бакпулвера. Сместа се бърка непрекъснато, но вече с лъжица. След като сместа стане еднородна, се изсипва в помазана и олио тава и набрашнена.

Отгоре с лъжица се заравнява сместа. Пече се на предварително загрята фурна 180 градуса. Пече се за около 30-тина минути. След като вашият орехов кекс е готов, се вади от фурната и се оставя за малко да изстине.

Като изстине, кексът се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: