Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Яйчната смес се разбива, докато побелее. След това се прибавят олиото и киселото мляко.
Отново се разбива с миксера. След като стане еднородна смес, се прибавят ванилията, содата и канелата. Отново се разбърква хубаво.
Към сместа се прибавят и смлените орехи. Отново се разбърква с миксер.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. След това постепенно се прибавя брашното с бакпулвера. Сместа се бърка непрекъснато, но вече с лъжица. След като сместа стане еднородна, се изсипва в помазана и олио тава и набрашнена.
Отгоре с лъжица се заравнява сместа. Пече се на предварително загрята фурна 180 градуса. Пече се за около 30-тина минути. След като вашият орехов кекс е готов, се вади от фурната и се оставя за малко да изстине.
Като изстине, кексът се поръсва с пудра захар.