Кунта кинте

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Кунта кинте
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 тава
"Гарантирано ще впечатлите всички с тази разкошна торта с крем"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 - 1/2 в.ч.
  • олио - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1 - 1/2 в.ч.+ 1 в.ч.
  • за крема
  • какао - 1/2 пакет
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 пакет
  • орехи - 50 г
  • брашно - 2 в.ч.
  • кокосови стърготини - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. След това се добавя олиото, 1-1/2 в.ч. прясно мляко и какао. Разбърква се с миксер.

От тази смес се отделя 1 в.ч. за крема. Към по-голямата част от тестото се добавят още бакпулвер, ванилия, смлени орехи и брашно. Хубавичко се разбърква и се изсипва в тефлонова тава без мазнина и се пече във фурна на 180 градуса за 30 минути.

През това време в малка тенджера се слага отделената смес и към него се добавя 1 в.ч. прясно мляко. Сместа се вари до сгъстяване с постоянно разбъркване.

Готовата торта се залива топла с готовия топъл крем. Поръсва се обилно със кокосови стърготини като снежинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: