Начин на приготвяне
На блатовете:
В купа чупим яйцата, добавяме захарта и разбъркваме с миксера хубаво, след което последователно добавяме олиото и водата. Разбъркваме хубаво и добавяме брашното, разбито със содата. Получената смес изсипваме в намаслена с олио и посипана с брашно тава. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Щом е готов кексът, го вадим и оставяме да изстине. След това го вадим от тавата и режем на два блата.
На сиропа:
В купа добавяме водата и захарта, и разбиваме до разтварянето ѝ.
На крема между блатовете:
В купа сипваме захарта, добавяме маслото и разбъркваме хубаво, след което добавяме малините и предварително разбитата сметана. Разбъркваме хубаво с миксера.
Слагаме единия блат в поднос за торта, сиропираме го и го намазваме хубаво с крема. Отгоре слагаме другия блат и го сиропираме внимателно. Отгоре и отстрани намазваме тортата с разбитата сметана.
Отгоре вълнообразно минаваме с вилица. Поръсваме с захарните пръчици и настъргваме шоколад.
Тортата е много вкусна и сочна. Подходяща е за всеки празник и делник.