Празнична торта Купол

КрасиКраси
Новак
231194989
Празнична торта Купол
Снимка: Краси
1 / 2
12/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Някои хора са създадени да покоряват върхове, а ние сме доволни и на няколко минути насаме с тази сочна Празнична торта Купол"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия
  • прясно мляко - за сиропиране (подсладено)
  • За крема
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 1 ч.ч. непълна
  • брашно - 6 с.л. пълни
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 1/2 пакетче
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 200 мл животинска
  • за карамеления сос
  • захар - карамелизирана
  • масло - 50 г
  • сметана - 4 - 5 с.л. животинска
  • портокалова кора - захаросана
  • лимонова кора - захаросана
  • бадеми - филирани
  • шоколад - парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата: яйцата и захарта се разбиват с миксер, след което се добавя брашното с бакпулвера и ванилията.

Сместа се поставя във форма с ринг, застлана с хартия за печене. Получената смес се изпича на 170 г до суха клечка. След изстиване блатът се разрязва на филийки.

В тортена чиния се нарежда ред парчета блат. Леко се сиропира с подсладено прясно мляко. Добавят се захаросани корички и парченца шоколад.

Слага се част от крема. Така се процедира, докато се оформи като купол и свършат парчетата блат. Най-отгоре се покрива обилно с крем. Покрива се с фолио и се оформя като купол.

Поставя се в хладилника за няколко часа. Изважда се и се залива с карамеления сос и захаросаните корички. В случая е украсена с филирани бадеми.

Приготвяне на карамелен сос: 1/2 ч.захар се карамелизира с маслото. Прибавя се сметаната.

Приготвяне на яйчения крем: Прясното мляко се възвира. Прибавя се захарта. Яйцата се разбиват и към тях се прибавя брашното, размито с малко прясно мляко. Прибавят се към горещото мляко. След сгъстяване се прибавя маслото и ванилията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Чудесна торта, хареса ми рецептата. Най-хубавите торти са домашните!
13.02.2016 14:14