Празнична торта Гараш

Мюрвет ЮсуфоваМюрвет Юсуфова
Чирак
4219551218
Празнична торта Гараш
Снимка: Мюрвет Юсуфова
1 / 2
21/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10 парчета
"Знаем, че винаги сте се чудили каква е рецептата за страхотната торта Гараш - намерихме я и веднага ви я предоставяме"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • белтъци - 9 бр.
  • кафява захар - 150г
  • орехи - 300 г (смлени)
  • за крема
  • масло - 200 г краве меко
  • какао - 9 с.л.
  • жълтъци - 9 бр.
  • кафява захар - 150 г
  • сметана - 50 г заквасена
  • кокос - зелен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете:

В дълбока купа разбийте белтъците със захарта до пухкава смес, внимателно добавете орехите и разбъркайте. От сместа трябва да изпечете 4 тънки блата с диаметър 23 см. В предварително загрята фурна на 170 градуса изпечете първия блат за не повече от 15 минути - така и останалите блатове.

Приготвяне на крема:

В тенджера на котлона сложете маслото и какаото. Разбърквайте, докато маслото се стопи, след това махнете от котлона.

На водна баня в купа разбийте жълтъците и захарта за около 5-8 мин., по този начин жълтъците минават термична обработка.

На тънка струйка добавете шоколадовата смес при яйцата, като през това време разбивате с миксер. Накрая добавете заквасената сметана и разбъркайте. Внимателно вземете първия блат - много са тънки и ронливи.

Сложете го в поднос и намажете с крем, така и останалите блатове. Трябва да остане крем за покриване на тортата. След като слепите тортата, намажете я с останалия крем и поръсете с кокос, както е на снимката, само по края на тортата.

Приятно готвене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И на мен ми е любима рецепта.
22.02.2016 12:25
Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
Вкусна и не толкова трудна за приготвяне.
22.02.2016 11:35
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ооо,любимата ми торта,истинска наслада
22.02.2016 10:05