Картофена крем супа с къри

06/01/2017
"Класиката е вечна, а конкретно в този случай и завладяващо вкусна "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 567
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на кубчета. Почистете и лука, както и морковите. Нарежете ги на едри парчета. Сложете зеленчуците в тенджера, залейте ги с около 1.2 л вода и ги оставете да се сварят.

Когато се сварят, добавете подправките (всички подправки и количеството им е по желание разбира се) и пасирайте с пасатор. Добавете маслото и пасирайте отново. Накрая сипете прясно мляко докато получите желаната гъстота. Сервирайте топлата супа с крутони.

За крутоните - нарежете хляба на малки кубчета и заедно със зехтина запържете в тиган или запечете във фурна на 200°С докато придобият златен загар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар