Начин на приготвяне
Загрейте мазнина в тенджера и задушете наситнения лук на средна температура. Добавете поетапно наситнения или рендосан морков и червена пиперка.
Задушавайте под капак, докато всички продукти омекнат добре.
Добавете към тях и дребно нарязаните картофи. Сложете и нарязаната целина.
Разбъркайте и добавете около 2 литра вода към вашата супа топче. Оставете сместа да заври, а през това време се заемете с каймата.
Овкусете я с подправките и половината магданоз и я омесете. Приберете я на хладно, за да се постегне. Когато супата започне да ври, оформете топчета от каймата и ориза и ги добавете.
След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете фидето. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още петнадесетина минути, след което оставете супата да почине 5-10 минути преди да добавите застройката, за да не се пресече.
Междувременно пригответе застройката. Разбийте киселото мляко с яйцата и оцета.
Вземете малко от горещата супата топчета с черпак и след като се е поохладила, добавете при застройката с яйцата на тънка струя, като бъркате енергично, за да темперирате застройката. Направете това още няколко пъти, като бъркате непрекъснато, за да не се пресече.
Добавете застройката към супата и разбъркайте добре.
Поднесете супата топчета с наситнен магданоз и лимон.
Рецептата за супа топчета е изпълнена!
Ако обичате супа топче, опитайте и другите ни изпитани предложения за супа топчета като тази класическа супа топче - ще останете очаровани!
Коментари
Но аз за застойка не слагам кисело мляко а жълтък с 2 с.л. Оцет.
Вскуса е страхотен