Начин на приготвяне
Разбийте сладкарската сметана с 1-2 с.л. боровинков сок, колкото да придобие лек виолетов отенък. Затоплете водата и разтворете в нея меда. С този меден сироп полейте леко първия блат, който сте поставили в подходящ поднос.
Намажете блата с част от сметаната. Вземете втория блат и го обърнете с долната част нагоре. Намажете го обилно със сладко от боровинки и го обърнете отново върху първия блат със сметаната. Сиропирайте и втория блат и повторете същата процедура и с третия.
Отгоре намажете цялата торта със сметана, а върху нея и пласт сладко. За външния пласт сладко прибавям малко вода към него, за да стане по-течно и за да може по фино да се разстели.
Останалата сметана сложете в пош или шприц и украсете тортата по периферията й. Сложете на студено за 2 часа преди да поднесете.
Коментари