Начин на приготвяне
В купи разделете белтъци от жълтъци. Белтъците разбийте с щипка сол за 3-4 мин.
Жълтъците разбийте с миксер със 100 г захар до побеляване. Съберете ги в една купа, като внимателно разбърквате отдолу нагоре, за да не спадне сместа.
В друга купа смесете пресятото с бакпулвера, нишестето, ванилията и щипка сол брашно. Сложете смлените бадеми. На порции прибавете сухата смес към яйчената. Излейте на струйка разтопеното краве масло. Хомогенизирайте сместа. Застелете форма (20 см) с хартия за печене.
Изсипете кексовата смес. Подравнете и изпечете блата на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25 мин. Извадете формата, освободете блата и охладете на решетка.
За крема разбийте охладената сметана на твърд сняг. Към сиренето сложете една с.л. сирене филаделфия или крема, хомогенизирайте добре и прибавете сметаната. Сложете желатина в чаша със студена вода за да омекне.
Към лимоновия сок прибавете омекналия желатин и 50 г захар. Сложете течността на котлон и бъркайте докато желатина се разтопи. Прибавете към крема, разбъркайте добре.
Разрежете охладения блат хоризонтално. Във форма (20 см.) с откопчаващ се ринг сложете едната половина, изсипете всичкия крем, подравнете и похлупете с другата половина. Приберете тортата в хладилник за 5-6 часа.
Охладената боровинкова торта украсете с пресни боровинки и поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко!
Коментари
При приготвянето на крема слагат ли се боровинки?
В списъка с продуктите ги има, но в рецептата не виждам кога се слагат в крема.
Цвети