Начин на приготвяне
Захарта и маята се разтварят в 250 мл топла вода. Сместа се оставя настрана за десетина минути.
Междувременно се пресява брашното и се смесва със солта, маята, олиото. Замесва се тесто, което се намазва с олио и се слага във включена на 50 градуса фурна, докато бухне.
Докато това стане, се приготвя плънката. За целта надребнените лук и праз се задушават в малко мазнина.
След като променят цвета си, към тях се добавят доматът и подправките. Разбърква се и котлонът се спира.
Втасалото тесто се поделя на две части, като едната трябва да е по-малка. От тях се разточват два кръга.
По-големият се разполага в намаслена тава, като краищата му трябва да излизат навън.
Отгоре се разпределя плънката и се поставя вторият тестен кръг. Той се завива със стърчащите краища на долната кора.
Така сглобеният лучник се слага в загрята на 50 градуса фурна да втаса още 15 мин.
След това се пече 30 минути на 180 градуса.
Уникалният лучник е готов.