Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник с богата плънка

Лучник с богата плънка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Лучник с богата плънка
Снимка: Елица
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Ако ще спестявате от плънката, дори не почвайте да готвите - този лучник е с богата, пребогата плънка"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 600 мл или прясно мляко
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • За плънката
  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • олио за запържване
  • колбаси - суров салам за украса
  • маково семе или сусамено семе
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се средно меко тесто, което се приготвя от всички продукти. След като се замеси, тестото се разделя на три топчета. Всяко от топчетата се разточва на тънка кора и върху нея се разстила от плънката.

Навива се на руло и се реже на парчета с ширина около 1. 5 см. Това се прави и с другите две топчета.

Нарязаните парчета се подреждат в предварително намаслена тава, като всяко следващо парче се застъпва с предходното. Така запълнена, тавата се украсява с парченца суров салам.

Всичко се оставя да втаса, след което се намазва с жълтък и се поръсва с маково или сусамено семе.

Така приготвеният лучник се пече на 200 градуса до готовност. Лучникът с богата плънка си заслужава, опитайте го.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: