Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги измиваме. Слагаме в тенджерата, в която ще ги варим, вода и слагаме на котлона. Нарязваме картофите на малки парчета.
Сваряваме картофите. Отцеждаме ги. После ги оставяме да изстинат и ги пасираме директно в тенджерката. Почистваме лука и го нарязваме на дребно.
Задушаваме лука в малко олио на тиган на котлона. Слагаме лука при картофите и вътре прибавяме сол на вкус и черен пипер, малко индийско орехче. Чукваме и 1 яйце и 1 ч.л брашно при картофената смес и замесваме всичко.
Правим си равни по големи топчета колкото голям орех. Две яйца разбиваме в чиния. Слагаме галета и брашно в две отделни чинии. Всяко топче овалваме в брашно, яйце и галета. Пържим в горещо олио.