Крокети с лук

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Крокети с лук
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Гледаме ги тези картофени крокети с лук и не можем да преценим колко бира ще изпият, само знаем, че е много"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г сварени
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • галета - за овалване
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • брашно - 1 ч.л
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - много малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги измиваме. Слагаме в тенджерата, в която ще ги варим, вода и слагаме на котлона. Нарязваме картофите на малки парчета.

Сваряваме картофите. Отцеждаме ги. После ги оставяме да изстинат и ги пасираме директно в тенджерката. Почистваме лука и го нарязваме на дребно.

Задушаваме лука в малко олио на тиган на котлона. Слагаме лука при картофите и вътре прибавяме сол на вкус и черен пипер, малко индийско орехче. Чукваме и 1 яйце и 1 ч.л брашно при картофената смес и замесваме всичко.

Правим си равни по големи топчета колкото голям орех. Две яйца разбиваме в чиния. Слагаме галета и брашно в две отделни чинии. Всяко топче овалваме в брашно, яйце и галета. Пържим в горещо олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: