Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сладки триъгълници с орехи

Сладки триъгълници с орехи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сладки триъгълници с орехи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
80
"Толкова ни хареса вкусът им, че ги направихме вече три пъти. Сега е ваш ред"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 100 г
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 бр. (10 г)
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за намазване
  • сладко от кайсии - 3 - 4 с.л.
  • масло - 150 г
  • захар - 150 г
  • ванилова захар - 2 бр.
  • орехи - 100 г смлени+150 г нарязани
  • за глазурата
  • черен шоколад - 200 г
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. Добавете захарта, маслото, жълтъка и ваниловата захар.

Замесете меко и гладко тесто. Оставете в хладилника за 1 час. Разточете го на голяма кора (колкото тавата от печката) и я прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене.

Намажете кората с кайсиевото сладко.

В касерола разтопете маслото, захарта и прибавете смлените орехи. Хубаво разбъркайте и свалете от котлона. Към получената смес добавете нарязаните орехи.

Разбъркайте добре, оставете леко да се охлади и разпределете върху маслената кора.

Печете на 180 градуса около 25 минути. Извадете и оставете да се охлади. Нарежете блата на еднакви ленти по дължина и ширина.

Получените квадратчета нарежете по диагонал, така от всяко квадратче, ще получите по две триъгълни сладки.

Разтопете шоколада и към него добавете олиото. Разбъркайте добре. Вземете всеки триъгълник и потопете крайчетата му в шоколада. Оставете ги върху решетка да стегне шоколада и след това ги приберете в кутия.

За по-лесно прехвърляне на кората в тавата, я разточете върху хартия за печене и прехвърлете. Вместо орехи, може да използвате лешници или бадеми.

Сладките триъгълници с орехи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: