Начин на приготвяне
Сварява се прясното мляко, отделя се 1 чаша за потапянето на бисквитите, а от останалото мляко се прави крем с помощта на нишестето.
Течната сметана се разбива със захарта на сняг и се отделя малко от нея за украса на тортата (за най-горния ред). След като крем-нишестето изстине, към него се прибавя по-голямото количество сметана.
Бисквитите се редят в правоъгълна тава по следния начин:
- Потапят в млякото и се нареждат една до друга;
- Върху бисквитите се намазват двата крема (нишестето и сметаната);
- След това отгоре могат да се добавят и нарязани на кръгчета банани;
- Отгоре (на следващия ред) отново се редят потопените в млякото бисквити и върху тях се намазват кремовете. Добавят се и нарязаните банани. Същото нещо се прави на всеки следващ ред;
- Най-отгоре (на последния ред) тортата се намазва със заделената сметана и се редят бонбоните. По желание може да се украси и с настърган шоколад. Тортата се слага в хладилника, за да стегне. След няколко часа престой е готова за консумация.