Баница със задушена тиква, ванилия и орехи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
752
261
622
6
08/01/2017
"Баница с тиква, която се топи в устата - топла, топла. Чудесно допълнение към сутрешното ви кафе или приятна следобедна закуска "
Приготвяне60 мин.
Готвене70 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 068
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си тиквата. Настъргваме я на рендето. В тенджера слагаме малко олио и изсипваме тиквата и я задушаваме. Разбъркваме с лъжица, аз я задушавам в голяма тенджера и разбърквам с дървена лъжица. Нужно е да омекне.

Прехвърляме я в тава да изстине леко. Слагаме вътре ванилията и канелата. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка. Прибавяме тях и захарта. После разбъркваме всичко с лъжица. Намазваме с олио тавата от фурната.

На масата си отваряме пакета с кори и в отделени два броя, може и три, зависи колко са дебели, ги мажем с олио леко всяка една с четка. Отгоре нанасяме богато от сместа върху корите с лъжица. Навиваме на руло. И така докато свършат корите.

Рулата ги редим едно до друго в тавата. Поливаме на струйка малко олио по рулата. Печем в загрята на 180 градуса, фурна която предварително сме загрели. Печем докато баницата стане готова и придобие приятна коричка. Режем рулата на парчета. По желание поръсваме парченцата обилно с пудра захар. Хапваме с кафе или компот. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар