Начин на приготвяне
От тестото с чаша се изрязват кръгчета. На половината от тях в средата се изрязват по-малки кръгчета. Така се получават и тестени пръстени.
Големите кръгчета се намазват по края с разбито яйце и върху тях се поставят пръстените, които също се намазват с яйце. Всички фигурки се пекат до готовност във фурна, загрята на 200 градуса.
Сосът се приготвя на слаб огън. Към прясното мляко се добавя маслото и брашното, като същевременно се бърка енергично, за да не останат бучки от неразбито брашно.
Сосът остава на котлона, докато се сгъсти леко, но през цялото време разбъркваме.
Когато е готов, добавяме капките лимонов сок.
Гъбите, нарязани на ситно, се задушават на котлона заедно с подправките.
Готовите бушета се пълнят с гъбите, смесени с белия сос и овкусени със сол и черен пипер.
Докато са топли, се поръсват с настърган на ситно кашкавал и върху плънката слагаме най-малкото тестено кръгче за капаче.
По желание към плънката може да се добави ситно нарязан магданоз.