Торта Болярка (5 кг)

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Торта Болярка (5 кг)1 / 2
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
160 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • Продукти за 5 кг
  • брашно - 1300 г
  • захар - 1200 г
  • орехови ядки - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 300 г
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното с част от захарта, яйцата и ванилията замесете тесто и го разделете на 6 топки. Оставете да се отпусне за около 10 минути.

Всеки лист се разточва, посипва се с орехи и краве масло и се нареждат един след друг в тава, намазана с мазнина.

Горният слой е без орехи.

Изпечете в умерена фурна. Залейте с горещ сироп от захар и вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: