Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с 5 вида брашно

Хляб с 5 вида брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Хляб с 5 вида брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"За закуска, обяд и вечеря си режем по малко от този домашен хляб и му се наслаждаме много"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 60 г пшенично
  • ръжено брашно - 60 г
  • овесено брашно - 60 г
  • бяло брашно - 200 г + допълнително
  • бадемово брашно - 4 с.л. с връх
  • прясна мая - 18 г
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 15 мл + за намазняване
  • вода - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на този пълнозърнест хляб най-напред разтворете маята в леко топла вода. Добавете 2-3 с.л. от бялото брашно и оставете да се активира за десет минути.

Смесете всичките 5 вида брашно със солта, направете кладенче и сипете вътре зехтина и маята. Размесете и ако е нужно, сипете още вода или брашно до постигане на меко тесто.

Доомесете го върху набрашнена повърхност. Оформете ръжено хлебче с желаната форма. Намажете го леко със зехтин и сложете в предварително намазнена форма. Оставете да втаса.

Изпечете домашния хляб за 35 мин. на 200 градуса или до образуване на коричка.

След като изстине, нарежете хляба с 5 вида брашно на филийки и си хапнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: