5 минутен хляб

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
5 минутен хляб
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Поднесете този хляб с домашно билково масло и се насладете !"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 500 г от лимец*
  • мая - 1 пакетче 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • тиквени семки - 1 с.л. смлени или овесени ядки
  • слънчогледови семки - 1 с.л. смлени
  • кисело мляко - 3 с.л. или заквасена сметана
  • топла вода - 375 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното /*или комбинация от бяло фино брашно от лимец (тип 500) и пълнозърнесто по избор/ със сухата мая.

След това добавете солта, захарта, смлените тиквени и слънчогледови семки, ако ви харесва и овесени ядки, водата и киселото мляко и омесете всичко в гладко тесто за хляб.

Оставете тестото да втаса за пет минути. След това прехвърлете тестото в студена фурна в застлана с хартия за печене тава и печете 50 минути на 200 градуса без вентилатор.

Този вкусен пълнозърнест хляб е подходящ за деца, приготвен с овесени ядки и най-добре с фино бяло брашно от лимец.

Поднесете 5 минутен хляб с домашно билково масло и се насладете !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: