Начин на приготвяне
Сиренето и кашкавалът се настъргват на едро ренде. След това към тях се добавя и едното яйце. Сместа се разбърква хубаво. Накрая се добавя и киселото мляко.
Отново се разбърква. След това се взема едната кора за баница. Върху нея се слага част от сместа, като се разпределя равномерно. След това кората се навива на руло.
Готовата баничка се прехвърля в тава помазана с олио или застлана с хартия за печене.
Навитата на руло кора се навива на охлюв в тавата. Същото се повтаря и с останалите четири кори. След като баничките са готови, се разбива и другото яйце.
С яйцето се намазват баничките. Баничките се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 30-40 минути. Готовите банички трябва да се зачервят отгоре.
Вкусните банички за цялото семейство са страхотни.