Начин на приготвяне
Черешите се поръсват с коняка, захарта и канелата за около 20 мин. Шоколадът и маслото се разтопяват. Две от яйцата се разбиват с 1/4 ч.ч. захар, ванилията и щипка сол.
Прибавят се охладените шоколад и масло, брашното и бакпулверът.
Крема сиренето се разбива с останалото яйце и 3/4 ч.ч. захар. Трябва да получите леко гъста, кремообразна смес.
Черешите се отцеждат от коняка и се овалват в 1 ч.л. брашно. В продълговата форма за кекс /намазнена/ се изсипва 1/3 от шоколадовата смес.
Върху нея се изсипва 1/2 от млечната смес и върху нея се подреждат черешите. Заливат се с шоколадова смес, другата половина от млечната смес и се завършва с останалата 1/3 от шоколадовото тесто.
Пече се на 180 градуса около 40 мин. Не само ефектен, но и вкусен кекс!