Начин на приготвяне
Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода. Обелете ги и веднага ги пасирайте. Полученото пюре разбъркайте с горещото прясно мляко и оставете да изстине.
Последователно прибавете брашното, яйцата и сметаната. Оставете сместа да престои 30-40 минути, след което от нея изпържете палачинки в малък тиган. Обелете доматите и ги нарежете на дребни кубчета. Задушете ги в растителното масло, докато омекнат.
Прибавете предварително изпечените, обелени, изчистени от семето и нарязани на дребни кубчета пиперки и ги задушете. Сместа разбъркайте с дребно нарязания магданоз и я разпределете като плънка в палачинките.
Прегънете палачинките на две (като полумесеци) и ги подредете в тавичка, поръсете с настъргания кашкавал и ги запечете във фурна. Поднесете със зелена салата.