Начин на приготвяне
Яйцата се сваряват и нарязват на ситно ( може и да се настържат) и се смесват с 1/3 майонеза. Сварените картофи се настъргват на едро. Смесват се с другата 1/3 от майонезата. Колбасът се настъргва и се смесва с последната майонеза. Спанакът се задушава с кравето масло докато водата в него се изпари.
След което се пасира. Охладеният спанак се смесва с 2/3 от крема сиренето. Другото крема сирене се оставя за намазване отгоре. Кашкавалът се настъргва на ситно. Чушките и киселите краставички се използват за декорация.
Слагате палачинка в удобен съд и намазвате с първата плънка, после друга палачинка – друга плънка и така до края. Може да сложите повече палачинки, както и да добавите подправки на вкус към плънките. Накрая намазвате с крема сиренето и декорирайте.
Коментари