Начин на приготвяне
Оставете бутер тестото на стайна температура, докато се отпусне хубаво. Разточете леко тестото и разделете на две части. В 2 чашки разделете поравно олиото.
В първата чашка изсипете солта и чесновия прах, а в другата - шарената сол, червения пипер и чубрицата. Разбъркайте добре и намажете плътно всяко парче бутер тесто с различна смес.
Поръсете със сусам бутер тестото, което сте намазали с чесън на прах. Нарежете тестото на лентички с размери 1 см ширина и 10 см дължина.
Увийте всяка кентичка така, че да заприлича на усукан фитил, като не натискате прекалено много. Застелете подходяща тава с хартия за печене и наредете увитите вече соленки.
Оставете разстояние между тях, защото при печене увеличават обема си почти двойно. Печете 20 мин. на 150, или 10-15 мин. на 180 градуса. Поднасят се студени.