Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница със сирене и шунка

Баница със сирене и шунка

ДариатиДариати
Чирак
815151891
Баница със сирене и шунка
Снимка: Дариати
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Баницата още се пече във фурната, а цялото семейство вече се е събрало около масата и няма търпение да я опита"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 пакета
  • олио - за ръсене
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сирене - 450 г
  • кашкавал - 100 г
  • шунка - 100 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата с тел. Посолявате, ако сиренето, което ще използвате не е достатъчно солено. Прибавяте млякото, в което сте угасили содата. Разбърквате. Добавяте и натрошеното сирене заедно с настъргания кашкавал и ситно нарязаната шунка.

Вземате четири кори. Първата намазвате с мазнина и върху нея поставяте втората кора. И нея намазвате с мазнина и ръсите от плънката. Върху втората кора поставяте третата, отново намазнявате и поставяте четвъртата. Върху нея отново ръсите олио и поставяте от плънката.

Четирите кори завивате на руло и поставяте в намазнена тава. По същия начин процедирате и с останалите кори - редите ги по четири, върху втората и четвъртата поставяте плънка и сгъвате на руло.

Печете на 200 градуса до готовност. Изпечената баница наръсвате с капки вода и задушавате с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: